Hur blir barn till?

Okej nu har jag precis sett på en jätte jobbig dokumentär. Förstår ingenting. Hur fan blir barn till? Om vätet och helium endast kunde bildas i big bang. Så allt väte som finns är stoft från big bang. Som sedan har bildat andra atomer. Men iaf, hur fan blir barn till? Blev ruskigt irriterad. Kanske bara jag som inte har fattat detta än, men snälla hjälp mig att förstå.
Eftersom våran kropp består av 1/3 vatten som är gjort av syre och väte. Och väte endast har och har endast kunnats bildats i big bang eftersom det behövde en sådan hetta. Hur kan cellerna dela på sig då? Vår kropp är ju 1/3 vatten, hur kan vi växa? Vi kan ju inte få med oss lite väte från mamman. Hur får man ihop kroppen och hur kan den växa? Hur kan cellerna dela på sig? Hur kan de bli flera när vi inte kan bilda atomerna?
Hmm, känner mig så korkad just nu så det är sjukt. Känns som om jag har skolkat genom hela skolan. Den som inte känner likadant kanske kan berätta för mig hur detta går till. Suck suck.


Vår

Idag var det vårvärme, med massa sol. Idag har jag bara kännt mig lycklig, inget har kunnat ta bort det från mig. Vaknade väldigt tidigt, solen sken. Fick självklart en låt på hjärnan som alltid gör mig lycklig. "klev upp på morgonen, innan min dag var riktigt vaken...... vilken härlig dag" Teds låt =). Gick och log på min promenad till jobbet, kunde inte sluta. Var sedan riktigt mycket att göra men höll ändå humöret uppe, drack 2 latte idag. Lyckades till och med göra en massa latteart, snygga löv, STOLT!
Det som verkligen fick mig på gott humör var kanske mailet från resebolaget. Har ju räknat med en 15 000-16 000kr för flyget till Nya Zeeland. Men skickade och frågade hur mycket det kostade att ta ett stopp i Thailand för att sedan åka vidare till Nya Zeeland och sedan åka vidare till Fiji. Fiji priserna var inte klara än men för Thailand och Nya Zeeland kostade det 10 000. Lite skillnad.
Lycklig Lycklig.

Snart snart är det sommar. Vem blir inte lycklig av den tanken?!

onda människors offer

Det var en helt vanlig kille som gick i klassen under mig. Eller inte ens helt vanlig, han var alltid glad och hälsade på alla. Men hur kunde allt bli så fel? Hur kan man få någon att må så dåligt att de inte längre orkar. Även om jag inte kan påstå att jag kände den här killen så känns det så overkligen. Han var killen som alltid kom fram och pratade när man var på stan och frågade hur man mådde, ytligt men ändå artigt. Vi visste vem den andra var även om vi bara hade gått i samma skola och aldrig var vänner på det sättet. Varje gång jag såg han hade han ett leende på läpparna. Hur kan någon få det att försvinna? Varför vill man inte att de runt omkring en ska vara glada? Jag förstår inte. På riktigt så är det inte många jag känner som kommer fram och hälsar fast båda två vet vem den andra är. De går bara förbi och försöker undvika att kolla, de vet inte hur det ska tackla situationen, varför inte bara säga hej?! Skit samma.
Den här killen som jag uppfattade så glad var tydligen inte det. Men och andra sidan så var det kanske mer än ett halv år sedan jag stötte på honom sist. Några har tydligen varit så jävla onda att han inte längre har orkat. Han hade vänner, han hade till och med haft någon i klassen. Men det hade inte hjälpt. Hur de onda människorna nu kan stå ut med sig själva är en gåta för mig. Att de inte tänkte längre, att de inte förstod hur dåligt han mådde. Eller så gjorde de det, men trodde kanske inte att det skulle gå så långt. Han hade inte ens tagit studenten. Han har varit borta i en vecka om jag har förstått detta rätt. Ingen har kunnat hitta honom.
Han hade gett upp hela sitt liv just i de lokalerna där det kändes som svårast. Där de onda människorna befann sig. Hur någon kan vara borta i en vecka och ingen hittar honom när det var just i skolan han hade befunnit sig när han försvann och där han sedan återhittades är för mig helt ofattbart. Om han försvinner en skoldag är det väl där man först letar?!
Men det spelar kanske ingen roll om de hade hittat honom samma dag, antagligen hade de ändå hittat honom försent. Men hur ens egna klasskamrater kan vara så elaka mot en kille som var så glad och positiv till livet är konstigt? Vad är det man inte tål då? Vill man inte se glada människor? Vill man inte ha positiva människor runt om sig? Hur kan man orka fortsätta leva själv när man vet vad man har gjort den här människan?
Jag hoppas och ber att ni tar hand om era kära, och även de ni inte håller kärt. Det är kanske svårt att aldrig bli arg eller lacka ur på någon. Men någonstans finns det en gräns. Fy fan för alla mobbare. Hur orkar man leva med sig själv och veta att man har gjort människor illa varje dag. Man har gjort någon ledsen varje dag. Vart någonstans påvägen försvann deras samvete?
Man ska inte beskylla skolan, det var de onda som fick honom till det. Men skolan och lärare visste om allt. Han hade fått ett eget duschrum för att de andra var så elaka mot honom. Ett eget rum hjälper inte. Varför var han tvungen att flytta på sig? Och de andra fick vara kvar där det var mest normalt att vara?! Han var väl den som inte gjorde något fel, men ändå blir han straffad. Han får flytta på sig.
Det är alltid så, offrerna får flytta på sig. Blir man våldtagen så är det man själv som får byta skola och inte våldtäcks männen. Samhället försöker hjälpa en men man blir bara ännu ett offer. Man måste kanske byta skola, hitta nya vänner, glömma allt som var ens trygghet.
Jag hoppas verkligen detta får ett slut. Jag vet nu 2 killar på 2 år som inte har orkat längre. De har inte ens fått en chans i livet. Ingen av dem hade gått ut gymnasiet. Båda dessa killar gick på mitt högstadie. Vi var 150 elever, inte så många med andra ord. Man önskar att man kunde ha hjälpt dem. Att man var där, man känner sig så tom. Man ska inte få må så dåligt att man inte orkar ta ett enda andetag till, att man inte orkar tänka på hur underbart livet kan bli. Att man inte längre orkar stå emot de elaka orden. Att man inte orkar stå emot alla blickar.
Ingen borde få må så dåligt.


Valentine

 valentine(Lånade Björns kärleksdikt från Hanna)


Vad passar inte bättre en sådan här dag än att tänka på lite kärlek? Har dock inte sett så mycket kärlek idag, men jag har iaf gjort min del till dagen. Fixade värsta fin frukosten och blommor på sängen till pojken min. Sedan begavs det av till jobbet. Där fick vi varsin present från chefen för att det var alla hjärtansdag! Glömde dock min på jobbet, pinsamt. Självklart har man varit extra trevlig och fin idag. Var tvungen att ha på mig rött hårband för att passa in i miljön =). Vi hade ju röda rosor och hjärtan lite varstans. Kände mig lite som snövit. Blek, mörkthår och röttband i håret. Men det var okej. Nej nu ska jag och Kristofer åka och fika.
 
hands.jpg kisses kisseshands.jpg


Vad är kärlek?
när de bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka
när du fnissar som en liten flicka
när man känner nåt man can't deny, when the eagles fly over mountain high
när all oro är som bortblåst och försvunnen
när Simba återvänder i lejonkungen
när man bara drar replik för att slippa krångla
min pappa är rik, vill du hångla?
om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvudet ut, då ser man galen ut
de har egentligen inte hit och göra de är bara en grej man kan göra
när jag dansat med elin en sommar natt lång 
och vi satt på en parkbänk, jag var kär, hon drack rom
när Elin sa att jag var den vackraste som finns
såg in i mina ögon och kräcktes på mina jeans
våga styr som en kapten
våga fall som ett löv
våga chansa och se hur de går
vad är fegt, var är mod
what is love
baby don't hurt me, don't hurt me no more

 kisses kisses

Sprätten

Sitter och sprättar hela min kjol. Kom på att jag ville sy om den lite, hmm kul kul. Så nu hoppas jag på att den blir mera lik resultatet som jag ville ha. Men jag vet inte, Sara som kan sy sa att man gjorde så som vi hade gjort innan. Jag som inte kan hittar på lite själv och vi får väl se hur resultatet blir, haha. Det var ju inte lite som skulle sprättas så det har tagit mig lång tid och jag är ännu bara halv vägs. Om jag blir nöjd med kjolen så blir det bild på facebook när den är klar =D.

Ihelgen var det melodifestivalsfest. Med sköna vänner och mycket onyttigheter, kladdkaka och ostbågar fick det bli till frukost eftersom allt inte tog slut. Singstar och Buzz på kvällen efter melodifestivalen för att få upp stämningen igen. Blev ju lite sådär stämning när Christer Sjögren gick vidare. Skämt eller?! På riktigt var det den sämsta låt jag hört på länge. Igår mådde man sådär bra, fattar inte blir ju aldrig bakis. Men igår slog det till, påtal om att bli gammal?!... Så en lugn söndag och måndag får jag väl säga. Fick vara lång ledig :D. Sedan blir det jobb till lördag. Ihelgen lovar jag mina vänner att inte terra er, ska inte ut ihelgen.

Min mamma fyller snart 50. Jag har 2 problem där.
1. Vad ska vi köpa för någon bra present? (Syskonen sågar mina idéer. Och det ska ju vara något fint och dyrt....Svårt.)
2. Mamma har bestämt att hon ska ha tema GUL på festen. Jag behöver alltså en gul outfit. Inte lätt att skaffa i dessa tider. Så någon som vet något snyggt? Har ju 2 gula klänningar men vadå? Man vill ju ha något nytt och snyggt.

Nej, dags att fortsätta att sprätta lite nu, innan Sara kommer hem och stoppar mig ;)


Kjolen

Hm, nu har jag nästan fått ihop en kjol tills jag och Sara började bråka. Jag ville ha den kortare och hon skulle se ungefär hur mycket kortare när jag testade den på mig själv eftersom det är svårt att göra det samtidigt. Hur som helst blev det bråk. Spelade dock inte så stor roll eftersom att jag ändå inte ville ha på mig den. Den blev högt över förväntan men långt ifrån vad jag hade hoppats på. Jag kan ju inte sy men i mitt huvud hade den blivit så snygg. Har dock halva tyget kvar och kan testa en lite lättare modell..

Nu ska jag ner och handla.
Kram

Melodifestivalen

Ikväll börjar melodifestivalen. Om jag får gissa så tror jag att e-type och the poodles, amy diamond kommer gå vidare direkt till final och velvet och någon okänd kommer till andra chansen. Ja, vem ska man chansa på där Face-84 kanske de ser coola ut men kommer antagligen vara askassa. Men jag tar dem. Christer åker nog ur direkt.

Nu väntar staden och min kjol. Det har faktiskt börjat ruggigt bra.
Ha det bra.

Hmm..

Nu har jag köpt tyget till min efterlängtade kjol. Det blev lila tyg, väldigt lila, så jag kommer iaf synas. Men iaf, så har jag börjat ångra mig. Om jag syr den där kjolen kommer den nog bara se jätte mycket home-made ut. Någon som har lite tips om någon snygg och lätt kjol att sy?
Jag har kollat runt lite på internet och har inte riktigt hittat någon som jag har fallit för. Men jag tror ändå att den rosa eller den svarta var lite i min stil. Hur jag ska lyckas med detta vet jag inte. Har även kommit på att jag inte kommer ha hjälp av någon när jag syr. Sara åker ju hem på fredag och jag ska ju på barnkalas på torsdag.. Kanske lika bra eftersom vi annars skulle ha börjat bråka, känner det redan nu. Men hur fan ska jag lyckas med detta, kommer nog få slänga på mig någon gammal klänning. Kanske den där gröna som jag hade någongång i somras. Då var jag med Boel och Moa tror jag, så ingen minns nog den ändå.
Annars kanske man ska köra på en röd kjol och röda skor. Det kan ju också vara lite snyggt, länge sen jag hade rött. Hmm, vi får helt enkelt se vad jag lyckas få ihop för outfit tills på lördag. Tror dock att jag kan stryka min lila kjol även om det hade varit ganska coolt. Kan se mig outfiten framför mig och den hade verkligen varit snygg. Dock ser jag mig själv i långt hår vilket jag inte har... absolut inte efter att jag klippte mig förra veckan eller vad det var. Men som vanligt när jag blir ledsen över håret har jag beställt nya grejer så jag kan få långt igen =).
Den som följer med ut får se vad det blir av Sofie.

image54


Idag fick jag minnen till mig. Det första var från Mallorca. Jag satt och åt avokado och philadelphiaost på baguett, kan man annat än tänka på ön igen. Även om jag inte trivdes med de bofasta på ön så hade vi ju en rolig resa. Det andra har jag dock redan glömt igen medans jag skrev om Mallorca, bra där. Men ärligt talat. För första gången så börjar jag längta lite tillbaka till skolan. Att träffa klasskompisarna varje dag. Visst jag jobbar och träffar jobbarkompisarna varje dag, de är snälla och det blir endel skratt men det är ändå inte det samma. Vi är bara 3. Vill dock inte ha tillbaka en enda läxa även om jag har lite damp på att jag inte lär mig något. Nej jag saknar nog kanske inte skolan men något roligt i vardagen. På jobbet händer det bara samma saker. På ön händer det bara samma saker. Blev så glad när vi hade vårblommor på fiket, det betyder att det snart är sommar. Och efter sommaren så kommer mitt liv äntligen börja igen =). Eller kanske inte ens igen, utan bara börja.
Samtidigt så vantrivs jag inte med mitt liv, jag tänker inte så mycket. Det bara är, det går dagar, jag får lön, gör av med den och får lön igen. Mitt liv bara flyter på.
Det hemskaste av allt är kanske att jag börjar känna mig äldre, jag känner mig inte lika liten som innan. Förut har jag alltid skyllt på att jag har varit för liten när saker inte har gått min väg, men jag kan inte längre. Jag kan inte ens be min mamma om hjälp på samma sätt. Jag blir nästan arg när hon försöker hjälpa mig med något. Jag klarar mig själv. Jag kan inte påstå att jag beter mig gammalt men jag börjar känna mig äldre, jag vill inte, jag vill inte.

Nej nu ska jag gå och sova. Sov bara 4 timmar i nättras, suck. Usch jag hatar att gå in i rummet själv, ingen väntar på en, ingen kommer komma. Man ligger bara där helt själv i sin ensamhet och längtar efter att den man älskar ska komma hem och hålla om en. Känns som om det var år och dar sen jag låg i din famn. Varje gång jag är själv så blir det såhär. Jag vill inte gå in i rummet och sova, sova helt själv.
Trodde att man skulle få se dig på lördag iaf. Men icke, du ska tydligen jobba nu. Usch och fy.
Jaja, vad är väl en bal på slottet?!

Symaskin

Oj, har skrivit fler blogg inlägg nu på ett dygn än vad jag gjorde på hela förra året, känns så iaf.

Men nu har jag fixat symaskin, mamma kommer in med den på torsdag. Så ska ner till staden och kolla lite tyg nu =D. Det värsta problemet är kanske fortfarande kvar, jag kan inte sy(!). Men jag brukar fixa en lösning och det kommer jag göra till detta problem med. Min lilla syster är ju duktig på att sy och eftersom hon inte åker hem förän på fredag så kommer hon tyvärr inte ha något annat val än att hjälpa mig, mohahaha vad ond jag är. Hon vet inte om det än, ska berätta om jag hittar något tyg jag gillar. Så önska mig lycka till!

Nej, nu måste jag åka. Gotlandshem ska nämligen hit och göra vet jag jag dock inte men de ska hit. Så vem orkar vara hemma? -Inte jag. 

Hoppas jag hittar ett tyg som inte är allt för dyrt eftersom jag troligtvis ändå kommer paja det, hoppas hoppas. 

Ha det bra 
/S
 

Begäret är tillbaka



Vem vill inte se ut såhär på lördag? Funderar starkt på att testa att sy en liknande kjol till mig på lördag.

Endast 4 probelm.
1. Sofie har aldrig kunnat sy på symaskin
2. Sofie har ingen symaskin
3. Sofie har inga som helst sy saker inne i stan
4. Sofie har inte tid att sy en, om hon hade kunnat.

Men jag vill ha en sådan, fast kanske i lila hade varit snyggt. Vill ha!

Dåligt självförtroende?!

Nu har jag haft lite tråkigt en stund och har bara suttit och läst en massas okändas bloggar. Inte så intressant kanske att läsa om någon människas liv som man inte ens vet vem det är. Men en sak har jag faktiskt lagt märke till och jag håller på att få krupp på det. Nästan hälften av alla tjejer skriver något om hur de inte kan äta klokt, hur de vill gå ner i vikt eller liknande. Varför?! Varför kan man inte bara vara nöjd med sig själv. Ärligt om du själv inte bryr dig om din vikt varför skulle då andra göra det. Men om man skriver var 5:e minut hur tjock och ful man är, hur många tänker då inte omedvetet mera på denna persons utseende? Det kanske bara är jag men vill man inte utstråla självsäkerhet?
Jag vet att jag inte är speciellt snygg, ärligt, kanske låter tragiskt att säga så men jag bryr mig inte om det. Jag ser mig själv inte så ofta ändå så spela roll. Om man nu inte är så snygg så får man väl istället försöka vara en glad och positiv person istället. Men kan ju inte vara ful, tråkig och deppad. Vem vill umgås med en sådan människa? haha. Eh ta det för vad det är istället. Ha kul, ni har ju era chanser framför er hela tiden.
Hinner tyvärr inte mera ska se two and a half men nu :D Hur kul är inte det.
Sov så gott


Sexturisterna

Såg precis på "Sexturisterna" på kanal 5. Fy fan, hur kan människor drömma så mycket om pengar att de säljer sig själva. Den handlade om thailändska flickor som jobbade på barer typ som horor, fick betalt om de fick besökarna att köpa drinkar till dem eller gick hem med dem. Detta gjorde de endast för att de hade en dröm om att hitta en utländsk man. De såg på husen som de byggde i byn efter att någon hade gift sig med en utländsk man. Sedan säger de att de för endel tar det bara 3 månader för vissa att hitta en man och bli kär i, sedan gifta sig med på 3 månader. När de hade letade efter män på internet så valde de bort de yngre för att de äldre oftast var rikare. Hur kan människor göra så mot sig själva är min fråga?! De flesta kan ju knappast bli kära men de kanske inte ser på det så. Och hur killarna funkar förstår jag verkligen inte. Jävla kåtbockar är vad de är. De berättade om kvinnor som hade gift sig med 70åringar(?!). Det är bara äckligt. Killarna utnyttjar bara läget av att tjejerna drömmer om en bättre värld och tror att de får det genom pengar. Men vad vet jag om deras ekonomi och vad de har för mål. Hur jobbigt de har varit för dem att växa upp i fattigdom och tänker göra vad som helst för att deras barn inte ska få genomlida samma värld som de gjorde.

Kristofer och jag började prata lite om föräldrar som gör vad som helst med sina barn för att de är så penga-kåta. Hur i helvete kan man stå ut med sig själv om man skönhetsopererar sitt lilla barn på kanske 6år. För att den sedan ska kunna vinna en skönhetstävling. Eller om man tar pengarna ifrån dem som de själva har tjänat ihop. Som kille som spelade ensam hemma, hans föräldrar tog ju alla hans pengar och köpte bilar och hur till sig själva. Hur kan man ens få göra så?! Har jag inte helt fel så skildes familjen eftersom de inte kunde bestämma vem som skulle ha mest pengar. Sedan delade hela familjen upp HANS pengar. Jag förstår inte. Om ens barn nu har varit duktig så ser man väl ändå till att sätta in pengarna på ett sparkonto som den sen får tillgång till i framtiden när den har åldern inne. Det finns verkligen sjuka människor i denna värld.

Man kanske inte förstår hur viktigt pengar är för vissa eftersom man har en sådan trygg miljö som man har. Även om man inte är rik så klarar man sig alltid. Det är stört att en liten papperslapp kan göra så mycket för så många. Att folk kan göra vad som helst för att få den. 
Vi lever i en störd värld med störda människor.